Prevario Vranjanca prilikom kupoprodaje automobila

Vranje - Pripadnici MUP-a uhapsili su u Smederevu S.A. (25) iz Topole, zbog sumnje da je počinio krivično delo prevara na štetu jedne osobe iz Vranja, koja je preko oglasa na internetu prodavala automobil "BMW 320".

- On se prvo sa njim dogovorio da mu automobil doveze u Smederevsku Palanku, a zatim ga je, pod izgovorom da ne može da izađe sa posla, nagovorio da automobil ostavi na određenom mestu, nakon što mu on elektronskim putem uplati dogovoreni iznos od 300.000 dinara.

Pošto je prodavac pristao na takvu transakciju i dao mu broj tekućeg računa, osumnjičeni mu je telefonom poslao snimak ekrana sa njegovog navodnog naloga za elektronsko bankarstvo, pa je prodavac ostavio automobil sa ključevima na dogovorenom mestu i otišao.

Međutim, pošto oštećenom nije stigla uplata, prijavio je slučaj policiji, a policijski službenici su identifikovali osumnjičenog i utvrdili da je koristio "demo" verziju aplikacije za elektronsko bankarstvo koja dozvoljava samo pripremu i popunjavanje formulara, ali bez mogućnosti stvarnog transfera novca - navodi se u saopštenju Policijske uprave u Smederevu.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.

Automobil je oduzet od njega i biće vraćen prevarenom vlasniku.

Iz Policijske uprave u Smederevu apelovali su na građane koji sumnjaju da su na ovaj ili sličan način prevareni da se jave najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj stanici, jer postoje indicije da je osumnjičeni prevario više građana.

Najnovije vesti