Presečen krijumčarski lanac droge Grupe Amerika koji je išao od Preševa

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u ponedeljak će biti privedeni članovi grupe "Amerika", predvođeni navodnim vođom Veselinom Raičevićem zvanim Meda (57), pišu Večernje novosti.

Pre dva dana, pored njega, policija je uhapsila i Imrli Alilija, zvanog Merlin, Aleksandra Stevića i Ashima Jusufija nakon što su članovi ove grupe praćeni su nekoliko dana u akcija koja je započela u subotu ujutro kada je na graničnom prelazu Preševo iz Makedonije u Srbiju ušao Jusufi.

- On je bio u autobusu, koji je saobraćao na relaciji od Skoplja do Niša.

Kod sebe je imao kofer. Kada je izašao na autobuskoj stanici u Nišu uzeo je taksi i uputio se ka bugarskoj granici - navodi izvor "Novosti".

Prema nezvaničnim saznanjima u Bugarskoj je privedena i peta osoba - Marija Dimitrova Peltekova.

Oni se sumnjiče za nedozvoljenu trgovinu narkoticima, dodaje se u tekstu.

Bezbednosne službe naše zemlje, ali i regiona, imaju podatke da pripadnici nekadašnje grupe "Amerika" već izvesno vreme sarađuju sa Albancima u poslovima krijumčarenja droge.

Na presecanju velikog krijumčarskog lanca heroinom radili su pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA), beogradske policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK UKP MUP Srbije) u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Najnovije vesti