Preparati za potenciju, steroidi i satovi zaplenjeni na granici

Vranje - Pokušaj krijumčarenja preko 1.100 doza lekova i anaboličkih steroida u dva navrata sprečili su carinici na graničnom prelazu Gradina, na srpsko-bugarskoj granici.

- Jedan od prekršaja dogodio se 20. decembra kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "mercedes" austrijskih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par turskih državljana.

Mada su supružnici rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled i nisu pogrešili.

U jednom od kofera pronašli su oko 900 ampula i tableta različitih anaboličkih steroida i lekova za mršavljenje, koji su bili zakamuflirani garderobom - navode iz Carine.

Uz zapisnik o carinskom prekršaju zaplenjeno je oko 300 ampula anaboličkih steroida "Enandrol", "Trenabol" i "Nandrolone Decanoate", 400 tableta za mršavljenje "Clenbuterol", kao i 200 tableta steroida "Oxandrolon".

U drugom slučaju, koji je otkriven na Terminalu Gradina, vozač kamiona koji je iz Turske i išao ka Švajcarskoj prevozeći masline, četrdesetogodišnji vozač sa turskim pasošem i nemačkom ličnom kartom rekao je da osim robe koju prevozi nema ništa za prijavljivanje.

Međutim, tokom detaljne kontrole kamionske kabine carinici su u njoj pronašli ručni frižider u kojem jedino nije bilo hrane.

U njemu se nalazilo preko 220 različitih tableta za potenciju (kamagra, luvagra i vegon), kao i više od 30 novih muških ručnih satova marki Rolex, Emporio Armani, Hublot, Esprit, Ferrari i Versace, u čiju se originalnost sumnja - navodi se u saopštenju Uprave carina.

Najnovije vesti