Preminuo tinejdžer koga je udarila struja na vozu kod Ristovca

Vranje - Mladić (17) koji je u četvrtak teško povređen u strujnom udaru iz mreže iznad pruge u železničkoj stanici "Ristovac" kod Vranja, kada se popeo na jedan od železničkih kontejnera da bi se fotografisao, preminuo je u petak u Kliničkom centru Niš.

Kako javlja N1 pozivajući se na zvanične izvore u KC Niš, mladić je umro nešto pre 12 sati usled otkazivanja rada bubrega.

Više od 80 posto tela mladića bilo je u opekotinama koje je zaradio kada se popeo na jedan od železničkih kontejnera na pruzi da bi se fotografisao.

On je bio priključen na respirator, ali lekari nisu mogli da mu spasu život.

Infrastruktura železnica Srbije je saopštila da je sinoć u 18.14 časova na železničkoj stanici u Ristovcu, teško povređen mladić od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge.

„Mladić se popeo na jedan od železničkih kontejnera koji se nalazio na trećem staničnom koloseku. Hitna pomoć je mladića zbrinula, odveden je u Dom zdravlja u Vranju, odakle je odmah transportovan u Niš“, naveli su u tom preduzeću.

Podsetili su da kroz kontaktnu mrežu iznad železničke pruge prolazi struja visokog napona od 25 hiljada volti.

„Da bi se dogodio strujni udar zato nije potrebno da se dotakne kontaktna mreža, već je dovoljno da se uđe u strujno kolo koje može biti udaljeno i po nekoliko metara od kontaktne mreže“, rečeno je u saopštenju.

Najnovije vesti