Premijera Okamenjenog mora u sredu 12. januara u vranjskom teatru

U sredu 12. januara u 20 časova u Pozorištu Bora Stanković u Vranju konačno bi, posle tri odlaganja, trebalo da premijerno bude izvedena predstava Okamenjeno more koju je, po motivima iz istoimene drame Velimira Lukića i Euripidovih Trojanki, režirao Stevan Bodroža.

Reč je o drugoj ovosezonskoj premijeri u vranjskom teatru.

Reditelj Stevan Bodroža je, podsećanja radi, krajem decembra na konferenciji za medije uoči trećeg odleganja premijere naglasio da tekst Okamenjeno more nije dugo postavljan na scenu u srpskim pozorištima, te da je "dužnost" jednog ozbiljnog pozorišta kakvo je vranjsko bila "da skine prašinu s jednog takvog teksta, stavi ga pred savremenu publiku i dokaže publici da je se taj tekst tiče".

"Mislim da smo u tome uspeli, da smo napravili dinamičnu, potresnu predstavu koja je u velikoj meri tragedija žena žrtava rata.

Smatram da smo se na jedan intrigantan način bavili time kako oni koji su slabi i poniženi ipak mogu biti jaki, na koji način mogu da uspostave ravnotežu između pravde i nepravde u ovom kosmosu i na koji način njihov glas može da se čuje", kazao je Bodroža pred novinarima.

Premijera zakazana za 25. decembar, podsećanja radi, otkazana je usled povrede člana ansambla Pozorišta Bora Stanković u Vranju, iz istog razloga kao i drugog puta.

Zbog koronavirusa premijera je prethodno otkazana u oktobru, nakon festivala Borini pozorišni dani.

Rad na predstavi počeo je još 25. avgusta ove godine.

Detaljnije informacije o predstavi iznete na konferenciji za medije krajem decembra možete pogledati klikom na link u nastavku.

Najnovije vesti