Prelazni rok u FK Radnik: Triling pojačanja u jednom danu

U surduličkom Radniku promovisan je triling pojačanja u zimskom prelaznom roku, a to su i prve novajlije Surduličana koji će se u nastavku sezone boriti za mesto u play of-u.

Stigla su dva štopera, Tomislav Pajović i Ivan Kričak, kao i mladi napadač Bogdan Stamenković.

Sportski direktor Radnika Darko Gašić izjavio je da se stprljenje isplatilo i izrazio uverenje da je sa ova tri pojačanja napravljen pravi izbor.

- Kao najzvučnije ime, internacionalac, bivši igrač Partizana Tomislav Pajović bio je naša želja ranije u dva navrata i drago nam je što smo iz trećeg pokušaja imali sreće.

Pajović je potpisao ugovor do kraja sezone.

Istog sam mišljenja i kada je reč o Ivanu Kričku, koji je već dve godine standradni prvotimac beogradskog Sinđelića.

Pratili smo ga poslednjih šest meseci i uspeli smo da dogovorimo sa Sinđelićem njegov dolazak.

Očekujemo da Kričak u budućnosti bude jedan od nosilaca igre u našoj odbrani i zbog toga smo potpisali sa njim ugovor na tri i po godine - naveo je Gašić.

Sportski direktor superligaša iz Surdulice o trećem pojačanju govori sa velikim respektom.

- Bogdan Stamenković, dete Surdulice, sa dvanaest godina je napustio ovaj deo Srbije i bio član subotičkog Spartaka do leta ove godine, a poslednjih šest meseci je bio u FK Prigrevica.

Stamenković je sa nama potpisao četvorogodišnji ugovor i očekujemo da u budućnosti bude ponos svih Surduličana - kazao je Gašić.

Ni Stamenkovic ne krije zadovoljstvo zbog povratka u rodni grad.

- Uvek je lepo vratiti se kući.

Ovoga puta vraćam se sa velikim ambicijama i nadam se da ću opravdati proverenje stručnog štaba i uprave Radnika - naveo je Stamenković.

Trojica novajlija polako se uhodavaju sa ostatkom ekipe, koja nakon prvog dela zimskih priprema u Surdulici odlazi na drugi deo priprema u Antaliju.

Tim Radnika u ovom prelaznom roku od momaka sa većim učinkom i dužom minutažom napustili su Dragan Žarković i Siniša Mladenović, kao i oni koje smo manje viđali na terenu Nikola Radović, Faton Džemailji i Marko Čubrilo.

Tomislav Pajović (32) je u karijeri promenio mnogo klubova, a između ostalog nastupao je za Partizan, Rad, Zemun, Čukarički, Bežaniju... Igrao je i u Uzbekistanu (Navbahor, poslednji klub pre Radnika), Izraelu (M. Shaaraim), Crnoj Gori (Budućnost), Mađarskoj (Vašaš) i Moldaviji (Šerif).

Ivan Kričak (22) ponikao je takođe u Partizanu, a u Radnik stiže iz Sinđelića. Nastupao je još i za Žarkovo i Rad.

Bogdan Stamenković (20) osim za subotički Spartak igrao je i za Bratsvo 1946 iz Prigrevice odakle se i vratio u rodnu Surdulicu. Ponikao je u Čeliku iz Belog Polja, a do kraja osnovne škole igrao za Radnik, kada je prešao u subotički Spartak.

Najnovije vesti