Preko Preševa pokušao da prenese 30.000 evra u termosu (FOTO)

Na graničnom prelazu Preševo, carinici su kod jednog vozača pronašli 30.000 neprijavljenih evra, skrivenih u termosu, saopštava Uprava carina.

- Kamion srpskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, a 46-godišnji vozač iz Zemuna je carinskim službenicima rekao da nema ništa da prijavi i da putuje ka Grčkoj radi utovara robe.

Posumnjavši u njegove reči, carinici su kamion ipak izdvojili za detaljnu kontrolu.

Pregledom kabine, pored volana, carinici su pronašli crveni termos i u njemu skriveni sadržaj, 30.000 neprijavljenih evra - saopštava Carina.

Vozaču je vraćen iznos od dozvoljenih 10.000 evra, dok se ostatak privremeno zadržava do okončanja prekršajnog postupka.

Sličan slučaj otkriven je i prethodnog dana na izlazu punkta Merdare, ka AP KiM.

- Kada je „mercedes benc“ austrijskih registarskih oznaka, koji je iz Beča u Peć vozio srpski državljanin u društvu austrijskog državljanina romskog porekla, obojica su rekla da nemaju ništa da prijave, ali je pregled demantovao njihove reči.

Tada je kod 38-godišnjeg putnika na zadnjem sedištu, u torbici koju je imao kod sebe i u džepovima pantalona, pronađeno čak 34.600 neprijavljenih evra.

Najnovije vesti

Foto promo Dve biciklijade za vikend u Vranju »

Ovom sportskom događaju prethodiće Mini biciklijada, koja je namenjena najmlađima i biće održana u subotu 20. jula.Start...