Predstavom Svici leskovačkog pozorišta nastavlja se Joakim u Vranju

Predstavom "Svici", po tekstu Tene Štivičić a u režiji Ksenije Krnajski, u utorak će se nastaviti 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić.

Reč je o komadu u izvođenju Narodnog pozorišta u Leskovcu.

Bavi se ljudima koji u prolazu rešavaju svoje probleme ili se s njima susreću po ko zna koji put, ali i dalje nisu u stanju da ih potpuno shvate.

U najavi predstave navodi se da je autorka svoje likove i njihovu večnu sudbinu, uz vešto korišćenje svoje nepresušne kreativnosti i mašte, smestila na aerodrom, kako bi mogla na jednom mestu da suoči par alkoholičara s ljubavnicima koji se ponovno sreću posle 20 godina, usamljenog penzionera s mladom emigrantkinjom koja sanja nešto bolje od onoga iz čega dolazi, a sve njih sa aerodromskim osobljem, naviknutim na brzu izmenu ljudi i sudbina.

- Pošto silom prilika ostaju zarobljeni, između dva leta, negde na drugom kraju sveta neispavani, u pogrešnoj vremenskoj zoni, s negativnim bioritmom i poremećenim planovima, prisiljeni su da čekaju.

Nervozni i umorni, jedni drugima staju na put i utiču na planove, menjajući, možda zauvek, jedni drugima sudbinu - kratka je sadržina ovog komada.

Dramaturgiju za ovu predstavu uradio je Željko Hubač, scenograf je Dejan Pantelić, kostimograf Suna Kažić, kompozitor Vladimir Petričević, dok je za scenski pokret bio zadužen Damjan Kecojević.

Početak predstave "Svici" zakazan je za utorak u 20 sati.

Posle predstave biće održan i okrugli sto sa glumcima i pozorišnim kritičarima.

ULOGE

Klara - Suzana Grujić
Olga - Nataša Stanković
Martin - Bojan Veljović k.g.
Oliver - Predrag Smiljković
Žana - Petra Dimitrijević
Toni - Ivan Janković
Lena - Jovana Grozdanović
Anja - Tanja Krčmarik
Šeri - Maja Janković
Felipe - Ana Đorđević
Brenda - Filip Radivojevi
Blu - Miodrag Krčmarik

ŽIRI I NAGRADE

O nagradama 56. "Joakima" odlučivaće tročlani žiri u sastavu Valentin Vencel, glumac i upravnik Novosadskog pozorišta, Slobodan Ljubičić, glumac, prvak drame Narodnog pozorišta u Užicu i dr Vlatko Ilić, teatrolog, vanredni profestor Fakulteta dramskih umetnosti. Na zatvaranju festivala biće uručene nagrade za najbolju režiju, najbolju predstavu, najbolje glumačko ostvarenje, te četiri ravnopravne nagrade za scenografiju, kostimografiju, originalnu muziku i najboljeg mladog glumca. Takođe, i nagrada "Okruglog stola kritike".

Najnovije vesti