Predstavom Ako se probudiš ili kao da je važno nastavlja se Joakim u Vranju

Predstava "Ako se probudiš ili kao da je važno" Isidore Milosavljević, u režiji Nenada Todorovića i koprodukciji pozorišta u Leskovcu i Prištini, na repertoaru je 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić u četvrtak uveče.

U ovom komadu reč je o porodičnoj drami, narušenim bračnim odnosima, odrastanju u nezdravoj atmosferi i patnji.

Reditelj Nenad Todorović, opisujući jednom prilikom ovaj komad, rekao je da je iznenađen i srećan što se ova predstava zapravo bavila nečim što je, kako je rekao, odavno već evropska vrednost, "a to je vrednost pozorišta koje se bavi duboko intimnim problemima".

- Živimo u duboko ispolitizovanom društvu, a radujemo se i tugujemo sa predstvom i komadom koji se bavi duboko intimnim stvarima i time potvrđujemo, ne kao pozorište, već kao individualci umetnici, da postoji nešto što se zove intimna umetnost - naveo je Todorović.

Na Festivalu mladih pozorišnih stvaralaca "Metamorfoza" u Leskovcu, scenaristkinja Isidora Milosavljević dobila je nagradu stručnog žirija i nagradu novinara.

ULOGE

Majka - Maja Janković
Tata - Ivan Janković
Brat, Lazar - Filip Radivojević
Ona, Čarna - Nataša Stanković
Psihološkinja - Maja Jovanović

Dramaturg ovog komada je Željko Hubač, scenograf Goran Stojčetović, kostimograf Darius, kompozitor Aleksandar Spasić, dok je za scenski pokret bio zadužen Miodrag Krčmarik.

Predstava je premijerno izvedena 6. oktobra 2019. godine.

Početak u sklopu Festivala Joakim Vujić zakazan je za četvrtak u 20 sati na večernjoj sceni Pozorišta Bora Stanković.

Najnovije vesti