Predstavnici Unije srednjoškolaca u Vranju: Važno je implementirati omladinsku politiku

Briga o mladima i njihovim potrebama jedan je od osnovnih prioriteta gradske vlasti u Vranju, izjavio je u četvrtak Nenad Đorđević, gradski većnik za sport i omladinu, u susretu sa predstavnicima Unije srednjoškolaca Srbije, koji su boravili u Vranju.

„U prethodnom periodu nastojali smo da na različite načine čujemo glas mladih, uvažimo njihove potrebe i stvorimo uslove za bolju budućnost.

To je posao koji iziskuje interakciju, razumevanje i viziju", kazao je on.

Grad Vranje usvojio je Strategiju unapređenja položaja mladih za period od 2021- 2025. godine, rekao je Đorđević predstavnicima Unije.

"Ovaj važan dokument sa pratećim akcionim planom ima za cilj upravljanje aktivnostima na rešavanju mnogobrojnih izazova sa kojima se mladi susreću.

Unapređen pravno normativni okvir, sa posebnim osvrtom na Zakon o planskom sistemu Republike Srbije, kao i spremnost lokalne samouprave da unapređuje položaj mladih, stvorili su dobre pretpostavke za dalje planiranje i implementaciju razvojne omladinske politike", rekao je Đorđević.

Sastanak srednjoškolaca i lokalne samouprave - "Priča za 5", održan je u Vranju u organizaciji Unije srednjoškolaca Srbije.

Razgovorom su obuhvaćene tri oblasti: mladi, obrazovanje i kultura.

Predstavljeno je šta grad radi na ovom polju, a mladi su imali i konkretna pitanja za predstavnike lokalne samouprave.

Maja Aleksić direktorka Narodnog muzeja u Vranju upoznala je srednjoškolce sa kulturnim manifestacijama u organizaciji grada, aktivnostima u kojima bi mladi mogli da ucestvuju i planovima na polju kulture.

Koordinator Kancelarije za mlade Luka Trajković govorio je o brojnim aktivnostima koje organizuje kancelarija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici učeničkih parlamenata Gimnazije Bora Stanković, Muzičke škole Stevan Mokranjac, Srednje poljoprivredno-veterinarske škole Stevan Sindelić“ i Ekonomsko trgovinske škole u Vranju.

I.Đ.

Rad Vranje News-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole "Mladi i mediji za demokratski razvoj".

Najnovije vesti