Predstavnici ambasade Rusije i Ruskog doma u Gimnaziji Bora Stanković

Ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denis Krugov, predstavnici Ruskog Doma kao i Međunarodnog filmskog festivala "Most" posetiće Gimnaziju Bora Stanković u Vranju i Ruski kutak ove škole u sredu 4. septembra, u periodu od 16 do 18 časova, saopšteno je iz vranjske škole.

Gimnaziju će, takođe, posetiti i neki od učesnika festivala iz Rusije i drugih zemalja.

- Vranjski Gimnazijalci će na najbolji način gostima predstaviti svoju školu i aktivnosti koje sprovode na polju izučavanja ruskog jezika i kulture, uz bogat program.

Ovo je drugi put od kako Gimnazija sarađuje sa Centrom za razvoj kreativnosti, sa Milicom Janjić na čelu, glavnom koordinatorkom ovog međunarodnog filmskog festivala - rekla je direktorka Suzana Mišić Stanković.

Osim direktorke, kako se kaže, gostima će se obratiti i profesor ruskog jezika Danijela Spasić koja će nešto više reći o sprovedenoj međunarodnoj saradnji Gimnazije i ruskih obrazovnih institucija.

Nastupiće i Ruski hor.

- Kako je prošle godine Gimnaziju i Ruski kutak u okviru ove manifestacije posetio Dmitrij Jegorov, šef Odseka za kulturu,omladinu i sport pri Ruskom Domu i poneo prelepe utiske iz vranjske Gimnazije u vezi sa interesovanjem i angažovanjem vranjskih đaka za učenje ruskog jezika, nadamo se da će i ova poseta biti još jedna podrška za naredne aktivnosti na polju negovanja jezika i razmene kulture dveju zemalja - poručuju iz Gimnazije.

Najnovije vesti