Predstavljen Vanić: Novi trener Radnika najavio borbu za plej of

Nenad Vanić u četvrtak je zvanično promovisan u novog šefa stručnog štaba surdličkog superligaša Radnika.

Sportski direktor Radnika Darko Gašić kazaoje pred novinarima da je klub na početki sezone "zacrtao ciljeve koji nisu bili toliko visoki, ali su opet zahtevali jedan kontinuitet u rezultatima i načinu rada".

- Dosta pozitivnih stvari je bilo, ali su ipak izostali rezultati.

I gospodin Božičić je to prepoznao, prepoznali smo to i mi i napravili smo jedan sporazumni rakid - kazao je Gašić, dodajući da je novo rešenje za šefa struke pronađeno i kratkom roku, pozivom Nenadu Vaniću.

- Gospodin Vanić je pre nekoliko godina bio blizu Radnika, do saradnje tada nije došlo, ali evo pokazalo se da mu je Surdulica suđena i posle epizode u Metalcu, Vojvodini, Proleteru i inostranstvu, eto ovaj dolazak u Radnik bude početak jedne dobre i duge saradnje - kazao je Gašić.

Novi trener Surduličana istakao je kako je zadovoljan prvim utiscima, te da se nada uspešnom radu u kolektivu Radnika.

- Ne zna se gde će vas putevi profesionalizma odvesti u datom trenutku.

Kao što reče sportski direktor Gašić, ja sam maltene bio pred promocijom šefa struke Radnika u jednom momentu, međutim, iz nekog razloga se to tada nije desilo, ali se sada namestilo da to bude tako.

Što se tiče ambicija kluba, primetio sam po dolasku da postoji drastična razlika Radnika onda kada smo imali razgovore i sada kada sam stupio u Radnik.

Klub je u okvirima odlično organizovanog superligaša, može se reći da je napredovao u svakom segmentu.

Što se mog dolaska tiče, dovoljno je da se situacije poklope u razgovoru, prihvatio sam ponudu kluba, prepoznao šta mogu da ostvarim sa ovim klubom i ovim timom.

Bez obzira što nisam jedno vreme bio ovde, pratio sam našu ligu, pratio rad ovog tima, gledao dosta utakmica i od ranije i s početka sezone, uvideo da ima prostora za napredak tima, da ima prostora za ostvarivanje dobrih rezultata i ostvarivanja ciljeva - kazao je Vanić na konferenciji za medije.

On je naglasio da je "prethodni stručni štab dosta dobrog uradio".

- To se videlo na utakmicama gde je Radnik bio ravnopravan sa protivnicima i zaslužio više u bodovnom smislu.

Dešavaju se loši rezultati, ali video sam da tim može ostvariti i bolje.

Uradiću sa svojim saradnicima, ljudima iz kluba i naravno navijačima sve da napravimo dobar rezultat, da promovišemo igrače i igramo dobar i atraktivan fudbal.

Jako je teško i osetljivo bilo šta obećati, ali ono što ja mogu da obećam je jedna posvećenost, jedan predan rad, jedan maksimalan odnos mene i saradnika kako bismo pomogli momcima.

Želja je da podignemo sve na jedan viši nivo i dođemo do zacrtanih ciljeva, a to je sigurno ulazak u plej of.

Nisu to krupne reči ni krupna obećanja, jednostavno smatram da imamo mogućnosti, iako rezultatski trenutno to ne izgleda tako, ali sigurno nije nedostižno- kazao je Vanić.

Dolaskom novog šefa struke, stručni štab Radnika pojačan je i novim pomoćnim trenerom jer je sa Vanićem u Surdulicu stigao i Radojica Vasić, koji je duži period radio u ekipi Mladosti iz Lučana.

Promenom u stručnom štabu se ne završava aktivnost uprave Radnika u jačanju tima.

Spotski direktor Gašić najavio je da će po dolasku novog trenera biti urađena analiza prethodnog perioda, analiza prema načinu igre koju Vanić planira da forsira u ovoj sezoni "i prema tome se može doneti odluka o dovođenju novih pojačanja".

Nenad Vanić u Surdulicu stiže nakon angažmana u timu Hati iz Ujedinejnih arapaskih emirata.

On je posle igračke karijere, gde je između ostalih klubova nastupao u Crvenoj zvezdi, Vojvodini, Obiliću i Lokerenu, trenerskim poslom počeo da se bavi u Radničkom iz Nove Pazove, a potom je sedeo na klupama Sloge iz Petrovca na Mlavi, Donjeg Srema, Bežanije, Metalca, Vojvodine i Proletera.

Najnovije vesti