Predizborni skup Koalicije Moramo: Vranjanci se slažu da je došlo vreme za promene VIDEO

Danas smo u Vranju sreli veliki broj ljudi, pričali s njima i opšti zaključak je da je došlo vreme za promene, izjavila je u petak novinarima u Vranju predsednički kandidat Koalicije Moramo Biljana Stojković.

Ona je sa liderima ove liste Nebojšom Zelenovićem i Aleksandrom Jovanovićem Ćutom, te poslaničkim kandidatima iz ovog kraja, u šetališnoj zoni razgovarala sa prolaznicima.

Svi su građanima delili predizborni materijal, predočavali program koalicije i planove za buduće delovanje u okviru parlamenta.

Ona je odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi sa najavljenim otvaranjem rudnika kod obližnjeg Klinovca rekla da su predstavnici ove koalicije u kontaktu sa ljudima na lokalu, da imaju aktiviste u Vranju i da će se "organizovati kada za to dođe vreme".

Prvi na listi koalicije i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da koalicija izlazi na ove izbore "sa namerom da pobedi".

"Ako je ovo zemlja u kojoj se novac ulaže u poljoprivredu i treba da se ulaže u poljoprivredu, onda ne možete da ulažete i u rudnike.

Mi verujemo da je sad trenutak za jaku agrarnu politiku, da treba uložiti veliki novac jer će cene hrane u svetu otići i nebo, a ako neko može da proizvede dobru i kvalitetnu hranu onda smo to mi i to može da se uradi u vrlo kratkom roku", kazao je Zelenović novinarima.

Kandidatkinja za narodnog poslanika poreklom iz Bujanovca i nekadašnja vranjska gimnazijalka Biljana Đorđević rekla je novinarima da kao neko ko je živeo na ovom prostoru poznaje mentalitet ovdašnjih ljudi, što joj može biti prednost u nastojanjima za bolje sutra Vranja i juga Srbije.

"Takođe, imajući u vidu problem koji je nastao odlaskom Geoksa, malo ću veći akcenat dati borbi za prava radnika i unapređenje, odnosno promene korpusa propisa iz oblasti radnog prava", rekla je Đorđević.

Četvoro je kandidata sa juga za narodne poslanike Koalicije Moramo koji ovde žive ili im je poreklo južnjačko.

Docentkinja beogradskog Fakulteta političkih nauka Biljana Đorđević (2. na listi) poreklom je iz Vranja, kao i politikolog Stefan Tasić (47. na listi) i Natalija Stojmenović, politikološkinja, koja je kandidovana kao 65. na poslaničkoj listi "Moramo".

Iz Vranjske Banje kandidat je lekar Slobodan Pejić na 55. mestu ove liste.

Najnovije vesti