Pre roka: Od ponedeljka nove cene putarina u Srbiji

Iako je poskupljenje putarina u Srbiji trebalo da se dogodi početkom avgusta, Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da će skok nadoknada za korišćenje autoputa uslediti već u ponedeljak 29. jula, od 7 časova ujutro.

Novi cenovnik putarina na autoputevima podrazumeva poskupljenje od 12 odsto.

Kako se navodi u saopštenju, putarina za automobile od Beograda do Niša iznosiće 900 dinara, a od Niša do Preševa 600 dinara, dok će od Niša do Dimitrovgrada vozači putarinu plaćati 210 dinara.

Na trasi kojom prolaze oni koji letuju u Grčkoj još od 1. jula plaća se veći iznos jer je, nakon otvaranja južnog dela Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, u ovom sektoru počela naplata putarine po zatvorenom sistemu.

Za deonicu od Niša, od naplatne rampe Doljevac do Preševa putarina je 540 dinara, a od Beograda do Preševa 1.340 dinara.

Posle poskupljenja cena će porasti na 1.500 dinara.

Kamioni i vozila sa četiri i više osovina i nosivošću preko 3,5 tona za putarinu od Beograda do Preševa moraće da izdvoje oko 9.040 umesto dosadašnjih 8.070 dinara.

Najnovije vesti

Foto V.N. Na prodaju opel astra FOTO »

Prodajem automobil "opel astra".Godište 2003, 1.600 kubika, 74 kW, benzinac.Maksimalno očuvana, utegnuta, registrovana d...