Preševo će graditi moderan stadion

Vranje - Opština Preševo potvrdila je dokument pod nazivom "Urbanistički projekat za izgradnju sportskog kompleksa Stadion Preševo", planiran na potezu između ulica Salvadora Aljendea i Ćemal Šehu u tom mestu.

Taj sportski kompleks biće otvorenog tipa i reč je o prostoru sa otvorenim sportskim terenima.

Projektom je predviđena izgradnja tribine po dužoj strani glavnog fudbalskog terena koja će, osim mesta za posetioce, imati i vip ložu, kao i ložu za medije.

Naspram njih nalaziće se manje tribine.

U prizemlju objekta nalaziće se podtribinski prostor u kojem će biti smeštene svlačionice sa sanitarnim prostorijama, kancelarije, prostorije za trenere, prostorije uprave kluba, manji kafe bar, prostor za rekvizite i pomoćne prostorije, dok će u potkrovlju novog objekta, odnosno na galeriji biti smeštene prostorije kojima se po potrebi može menjati namena.

Prema projektu, ostali tereni u kompleksu su manji fudbalski teren, košarkaški teren, odbojkaški i teniski teren, sa pripadajućim tribinama.

- Nakon nasipanja terena i nivelacije, obaviće se nasipanje humusom svih površina koje su predviđene za zatravljivanje, a onda i sejanje trave.

Svi tereni biće povezani pešačkim stazama sa asflatnim zastorom ili behaton pločama, dok je parkiranje rešeno sa dva nadzemna parkinga.

Na parcelama u obuhvatu plana trenutno postoji izgrađen jedan objekat u funkciji sporta i rekreacije, koji je predviđen za rušenje - navodi se u projektu.

Investitor projekta je Opština Preševo, a projektant Kapitel Arhitekti iz Niša.

Detalje projekta možete pogledati ako kliknete OVDE.

Najnovije vesti