Poznat program proslave Dana grada Vranja

Dan grada Vranja 31. januar i ovog januara biće obeležen nizom događaja od kojih će prvi biti održan u ponedeljak 25. januara - sednica Skupštine grada na kojoj će biti imenovani ovogodišnji dobitnici javnih priznanja.

U utorak 26. januara u Vranjskoj Banji biće održana sednica skupštine te gradske opštine.

Tog dana u 20 sati Biblioteka Bora Stanković organizovaće književno veče koje će Vranjanci moći da prate i na lokalnim TV stanicama.

Od 26. pa do 29. januara održavaće se sportski susreti bez prisustva publike, što je u skladu sa postojećim epidemiološkim merama zaštite od koronavirusa.

U sredu 27. januara na lokalnim TV stanicama biće promovisan roman "Deca u magli" vranjskog lekara i pisca Srđana Tomića, u organizaciji vranjskog Istorijskog arhiva.

Sutradan 28. januara na lokalnim televizijama od 20 časova biće proglašeni najbolji autori literarnih radova urađenih na temu "Prošlost koja se pamti - vodič za budućnost" u organizaciji Regionalnog centra za talente.

U petak 29. januara od 20 sati, takođe preko lokalnih TV kuća, o oslobođenju Vranja od Turaka govoriće istoričari Branka Janačković i Nenad Stojiljković.

Toga dana biće organizovan prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, dok će tradicionalni marš "Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine" biti održan 30. januara.

Istog dana u Pozorištu Bora Stanković biće prikazan film "Ime naroda" reditelja Darka Bajića.

Ovaj film zainteresovani Vranjanci mogu da pogledaju od 15 i 18 časova, a ulaz će biti besplatan.

Besplatne karte za ove projekcije moći će da se preuzmu na blagajni pozorišta od srede 27. januara, a jedna osoba može podići najviše dve karte.

U nedelju 31. januara u Pozorištu Bora Stanković biće održana svečana sednica Skupštine grada Vranja tokom koje će biti uručena priznanja "31. januar".

Ovoj svečanosti prethodiće polaganje venaca i cveća na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka.

Najnovije vesti