Poziv mladima da volontiraju u Barseloni

Svi volonteri od 18 do 30 godina starosti mogu se javiti za program volontiranja mladih u Barseloni u Španiji, saopšteno je u četvrtak iz Kancelarije za mlade u Vranju.

Zainteresovani u zavisnosti od svojih afiniteta i slobodnog vremena mogu da se opredele za kratkoročno (u trajanju od 20 dana) ili dugoročno volontiranje (u trajanju od 8 meseci).

- Stečena znanja i veštine, izgrađeni stavovi i razvoj raznih sposobnosti mogu biti od krucijalnog značaja u današnjem globalizovanom društvu i tržištu.

U skladu s tim, međunarodnim volonterima preko ovog projekta pruža se jedinstvena prilika da steknu nova znanja i veštine, unaprede svoje sposobnosti i time doprinesu svom interkulturalnom obrazovanju.

Rok za prijavu za kratkoročno volontiranje je do 30. marta, dok je rok za dugoročno volontiranje do 30. aprila.

Prijava se vrši slanjem CV-ja i motivacionog pisma na mail [email protected]

Volonteri će dobiti džeparac i biće im pokriveni troškovi ishrane.

Za kratkoročno volontiranje sledi naknada u visini od 5 evra dnevno uključujući i 90 evra za troškove ishrane, a dugoročno volontiranje naknada u visini od 150 evra i 130 evra za ishranu na mesečnom nivou.

Program volontiranja mladih u Španiji realizuje Organizacija Associació Cultural Tudanzas, društveno umetnički pokret koji omogućava stvaranje kolektivnih umetničkih inicijativa koje podstiču održivi društveni razvoj.

Najnovije vesti