Povratak Vranjanaca na pobednički kolosek: Nebeski anđeli - Alakince 3:0

Rutinskom pobedom od 3:0 (0:0) protiv pretposlednjeg OFK Alakinca, Nebeski anđeli iz Vranja vratili su se na pobednički kolosek i uknjižili tri nova boda, u utakmici 18. kola Zone Jug koja je odigrana na Stadionu Baze Jug.

Prvi deo utakmice nije obećavao, verovatno zbog donekle poljuljanog samopouzdanja domaćih posle poraza (1:0) u prošlom kolu od SFK Morave u Vladičinom Hanu.

No, u drugom poluvremenu sve je došlo na svoje mesto.

Najpre je Nebeske anđele u vođstvo doveo Petar Petrović u 56. minutu, prednost je duplirao rezervista Aleksandar Stojković u 81, a konačan rezultat postavio Vladimir Trajković u 88. minutu utakmice.

Trener Nebeskih anđela Branimir Stošić rekao je posle meča za Vranje News da su stvari došle na svoje mesto tek u drugom poluvremenu.

"Posle blede, neorganizovane i neefikasne igre u prvom poluvremenu, u drugom smo krenuli jako i organizovano.

Plod takve igre su tri gola u mreži gostiju za nova tri boda", kazao je Stošić za naš portal.

U subotu su odigrane još dve utakmice Zone Jug.

Hanska Morava ubedljivo je poražena od Puste reke u Bojniku (4:1) i pala je sa trećeg na peto mesto tabele Zone Jug.

Dobra okolnost za Nebeske anđele je što je drugoplasirana Plantaža izgubila sa 1:0 na gostovanju OFK Kosanici u Kuršumliji, pa je bodovna prednost tima iz Donjeg Stopanja u odnosu na Vranjance sada samo jedan bod.

Preostale dve ekipe iz Pčinjskog okruga izgubile su svoje utakmice u nedelju.

Ternoci je u Velikom Trnovcu poražen od Radana iz Lebana sa 1:2, a preševska Lugina od Jablanice u Medveđi sa 3:0.

Na tabeli Zone Jug vodi Žitorađa sa 41 bodom, dok po 36 na deobi drugog i trećeg mesta imaju leskovačka Sloga i Plantaža iz Donjeg Stopanja.

Četvrtoplasirani Nebeski anđeli iz Vranja imaju 35, a hanska Morava na petom mestu 32 boda.

U narednom kolu Nebeski anđeli gostovaće Lugini u Preševu, OFK Alakince će dočekati zahuktalu Pustu reku, a još jedan derbi Pčinjskog okruga odigraće u Hanu SFK Morava i Ternoci.

Najnovije vesti