Povezivanje biblioteka u Vranju i Ohridu biće ozvaničeno u četvrtak

Protokol o saradnji između Nacionalne ustanove Biblioteka Grigor Prličev Ohrid i Javne biblioteke Bora Stanković, biće potpisan u četvrtak 15. juna u 11 časova u Vranju.

Protokol će u prostorijama Hilandarskog kutka potpisati direktori ohridske i vranjske biblioteke - mr Milčo Jovanoski i Zoran Najdić.

Biće to prilika da bibliotekari iz Severne Makedonije predstave svoju biblioteku video projekcijom pod nazivom Grigor Prličev- makedonski poet, roden vo Ohrid i naš patron.

Kako za Vranje News kaže Zoran Najdić, direktor vranjske bibilioteke, protokolom se "potvrđuje trajna orijentacija vranjske biblioteke ka uspostavljanju i širenju saradnje na nove biblioteke u regionu.

"Potpisivanjem ovog dokumenta definisaće se partnerski odnosi u cilju širenja međunarodne kulturne saradnje, razmene iskustava, upoznavanja novih saradnika, povezivanje ljudi i institucija, intenzivnije razmene bibliotečkog materijala i informacija, saradnje na međunarodnim projektima i time pokazati zajedničku spremnost da se obogaćuje i objektivizuje kulturni dijalog.

Kroz realizaciju međunarodne saradnje, Biblioteka Bora Stanković promoviše lokalno stvaralaštvo, afirmiše nacionalne kulture i kulturno-istorijsko nasleđe, jača svoje obrazovne, stručne i umetničke kapacitete", navodi Najdić za naš portal.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...