Potvrđeno: Vučiću specijalno javno priznanje za Dan grada Vranja

Obornici Skupštine grada Vranja usvojili su u petak Odluku o dodeli javnih priznanja u 2020. godini za Dan grada - 31. januar prema kojoj se Specijalno javno priznanje "31. januar" dodeljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Obrazloženo je da se ovo priznanje dodeljuje "za doprinos u razvoju umetničkog stvaralaštva i pomoći u izgradnji nove zgrade vranjskog Pozorišta Bora Stanković".

Priznanje podrazumeva dodelu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara.

Skupštinskom odlukom dobitnici Javnog priznanja "31. janua" u vidu diploma su Humanitarno udruženje Koce zauvek Vranje za doprinos u društvenom i humanitarnom radu, KK Panteri Vranje za razvoj i unapređenje sporta u gradu, i Umetnički ansambl Stanislav Binički za doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva.

Javno priznanje "31. januar" u vidu diplome, sa novčanim iznosom od 50.000 dinara, dobiće policijski službenik PU Vranje Goran Spasić za izuzetne rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana, Ivana Vučković, prof. razredne nastave, za izuzetne rezultate u vaspitno–obrazovnoj oblasti i Slobodan Mitrović, prvi kustos pedagog u Muzej kući Bore Stankovića, za doprinos u očuvanju i zaštiti kulturnih dobara i razvoja i unapređenje kulture grada.

Na sednici su usvojeni i Predlog odluke o utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno Gradskoj opštini Vranjska Banja u 2020. godini, Predlog odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije Privredno-radne zone "Bunuševac proširenje" u Vranju i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera na teritoriji grada Vranja.

Doneto je Rešenje o razrešenju Dragana Mihajlovića, zamenika gradskog pravobranioca, koji će preći na novu funkciju u Odeljenju za urbanizam, imovinsko-pravne poslove i komunalno-stambene delatnosti Gradske uprave u Vranju.

Odbornici su usvojili Rešenje o razrešenju člana Komisije za mandatno-imunitetska i administativna pitanja i izbor i imenovanje Skupštine grada Vranja Dejana Manića i Rešenje o imenovanju Darka Filipovića za novog člana ove komisije.

Na sednici je potvrđen mandat odborniku Draganu Đorđeviću, ekonomisti u industriji iz Bresnice sa izborne liste Zajedno za Vranje - Socijalistička partija Srbije - Ivica Dačič.

Najnovije vesti