Potporučniku Tijani iz Vranja drugo mesto u kvizu iz srpske vojne istorije

Potporučnik Vojske Srbije Tijana Stanojković iz Vranja osvojila je drugo mesto u trećem ciklusa kviza "Svi Kviz" iz srpske vojne istorije.

Njoj i pobednici kviza Ani Gajić iz Požarevca rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović uručio je u ime ministra odbrane nagradne vaučere za sedmodnevni boravak u objektima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, namenjenim za odmor i rekreaciju.

Pobednica trećeg ciklusa, Ana Gajić iz Požarevca, tačno je odgovorila na 14 od ukupno 15 pitanja za 44 sekunde i osvojila sedmodnevni boravak u objektima Vojne ustanove Tara.

Tijana Stanojković iz Vranja odgovorila je na isti broj pitanja za minut i 33 sekunde i za to je nagrađena boravkom u Vojnoj ustanovi u Moroviću.

Tijana je nakon ovog uspeha izjavila da su pitanja bila raznovrsna.

"Posebno mi se sviđalo što je bilo pitanja iz kojih je moglo nešto da se nauči", rekla je ova Vranjanka.

Uručenju su prisustvovali kreatori kviza pukovnik doc. dr Slobodan Đukić sa Vojne akademije i pukovnik dr Dalibor Denda sa Instituta za strategijska istraživanja, koji su tom prilikom čestitali učesnicima na ostvarenom uspehu.

Podsećanja radi, Tijana Stanojković iz Vranja je u septembru 2021. godine, na svečanoj promociji najmlađih oficira Vojske Srbije u Beogradu, dobila specijalno priznanje, kao najbolji kadet Medicinskog fakulteta VMA.

Tijana je završila taj fakultet sa fantastičnim prosekom 9,96 i postala potporučnik Vojske Srbije kao najbolji kadet u rangu 7. klase Medicinskog fakulteta.

Prijave za kviz

Svi koji žele da učestvuju u kvizu mogu to učiniti na zvaničnom internet sajtu www.mod.gov.rs i Fejsbuk stranici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Takmičarski ciklusi realizovaće se svake prve subote u mesecu do kraja 2022. godine, a naredna prilika da ljubitelji vojne istorije pokažu svoje znanje i osvoje vredne nagrade biće 7. maja.

Najnovije vesti