Potpisani ugovori o osnivanju Regionalnog inovacionog startap centra

Ugovore o osnivanju Regionalnog inovacionog startap centra u Vranju, sa predstavnicima Pedagoškog fakulteta, Akademije tehničko–vaspitačkih strukovnih studija i Regionalne razvojne agecije Pčinjskog okruga, potpisao je u četvertak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je tom prilikom kazao da lokalna samouprava na taj način želi "da uradi transformaciju grada, u smislu iskoraka ka savremenim trendovima i tokovima".

"Zahvaljujem svima koji učestvuju u osnivanju ovog društva sa ograničenom odgovornošću, i nadam se da ćemo nakon potpisivanja ugovora krenuti sa intenzivnim radom.

Vranje će postati deo mreže digitalnih gradova koja se formira u Srbiji", kazao je Milenković.

Regionalni inovacioni startap centar u Vranju "biće podrška razvoju preduzetništva, pre svega kod mladih i studenata kroz ohrabrivanje preduzetničkih ideja i osnivanja novih firmi, kao i podsticanje znanja u primeni tehnoloških inovacija i ideja", rećeno je u četvrtak.

Prilikom potpisivanja ugovora dogovoreno je da naredni koraci budu "promocija Centra, podizanje svesti za preduzetnički duh kod mladih kao i umrežavanje studenata sa ostalim fakultetima, startap centrima i tehnološkim parkovima".

Najnovije vesti