Potpisan ugovor za rekonstrukciju Baba Zlatine, država odvojila 15 miliona

Ugovor o rekonstrukciji Baba Zlatine ulice potpisali su u ponedeljak u Beogradu gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ugovor o realizaciji projekta, kojim bi naselje u Baba Zlatinoj trebalo da bude pretvoreno u ambijentalnu sredinu u istorijski važnom i turistički atraktivnom gradskom jezgru, odnosi na revitaliaciju, a više detalja biće poznato u narednom periodu.

"Rekonstrukcija Baba Zlatine ulice je od izuzetnog značaja, jer će doprineti održivom razvoju kroz unapređenje turističke infrastrukture na teritoriji grada Vranja.

Proces valorizacije je veoma važan za očuvanje kulturno-istorijskih objekata od turističkog značaja za grad Vranje", rekao je gradonačelnik Milenković.

Ministarstvo će ovaj projekat sufinansirati sa 15 miliona dinara.

Podrška Ministarstva kulture infrastrukturnim objektima

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradska većnica Izabela Savić imali su u ponedeljak sastanak sa ministarkom kulture i informisanja Majom Gojković i njenim saradnicima u Beogradu. Na sastanku je bilo reči o saradnji u oblasti kulture, kao i novim infrastrukturnim projektima kojima će dodatno biti unapređena kulturna ponuda Vranja. Takođe, bilo je reči i o tome kako obogatiti umetničku scenu našeg grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

Najnovije vesti