Posle Zvezde, mladi fudbaleri Prestiža uspeli da savladaju i Partizan

Mladi fudbaleri Škole fudbala (ŠF) Prestiž u Vranju pokazali su se u odličnom izdanju na gostovanju odgovarajućim selekcijama beogradskog Partizana, jednog od naših najtrofejnijih fudbalskih klubova.

Selekcija Prestižovih fudbalera godišta 2011. uspela je čak da savlada tim Partizana nešto mlađe generacije (2012) sa 3:4.

Generacija Prestiža godišta 2010. tesno je poražena od dečaka Partizana rođenih 2011 sa 2:1, dok je nešto ubedljiviji poraz doživela selekcija Prestiža rođena 2012. od Partizanove generacije 2013. godišta sa 6:2.

Koordinator Prestiža Joca Ristić, nakon ovih dragocenih mečeva za iskustvo dece koja treniraju u vranjskoj školi fudbala, rekao je za Vranje News da su sve selekcije odigrale tri "odlične i preteške utakmice".

"Partizan je veoma kvalitetan tim i ovakve utakmice su za nas od posebnog značaja da vidimo gde nam je mesto u odnosu na najbolje.

Dragocene su i u smislu da smo imali priliku da učimo od najboljih, kako u pogledu organizacije njihovih selekcija, tako i u pogledu struke.

Motivisani i puni energije, ostvarili smo odlične rezultate i predstavili sebe i grad Vranje na najbolji način.

Jedan tim - prestižno", rekao je Ristić za naš portal.

Ovo nije prvi ovakav rezultat Prestiža u istoriji dugoj nešto manje od pet godina.

Oni su u septembru 2020. godine uspeli su da pobede u jednoj od utakmica tromeča sa odgovarajućim selekcijama šampiona države Crvene zvezde.

Podsećanja radi, ŠF Prestiž i Partizan su u oktobru prošle godine potpisali ugovor o saradnji koji u prvoj tački podrazumeva obavezu redovnog obaveštavanja FK Partizan o talentovanim mladim fudbalerima sa područja Pčinjskog okruga.

Ugovor u narednim tačkama podrazumeva omogućavanje stručnjacima FK Partizan da prate rad i skautiraju mlade igrače sa ovog područja, da imaju prioritet u izboru i prelasku igrača i aktivno učestvuju u pregovorima sa mladim fudbalerima i roditeljima, s ciljem nastavka karijere mladih fudbalskih nada u Partizanu.

Takođe i da će se za fudbalere za koje se FK Partizan opredeli sporazumno sa ŠF Prestiž određivati vreme prelaska i registracije igrača za FK Partizan.

Najnovije vesti