Posle dve decenije obnavlja se Zadružni dom u Dubnici

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i narodni poslanik Slaviša Bulatović svečano su označili početak radova na obnovi Zadružnog doma u selu Dubnica.

Dom je zbog lošeg stanja bio van funkcije skoro dve decenije.

Milenković je podsetio da je zgrada podignuta neposredno nakon odlaska okupacionih snaga u Drugom svetskom ratu, a da su objekat koristili i meštani okolnih sela, sve do NATO bombradovanja 1999. godine, kada je i stradala.

- Cilj lokalne samouprave je da pored jačanja poljoprivrede, vratimo društveno-kulturni život u selu i time zaustavimo migraciju mladih pre svega.

Imamo nameru da svake godine renoviramo jedan Zadružni dom u nekom od sela, a sa tom svrhom raspisana je javna nabavka za projektno-tehničku dokumentaciju za sela Trebešinje, Vrtogoš i Neradovac - naveo je Milnković i dodao da su rešeni svi proceduralni problemi koji su opterećivali prosec obnove i rekonstrukcije zgrada starih i po sedamdeset godina.

Narodni poslanik Slaviša Bulatović rekao je da i pored velikih poteškoća, lokalna vlast "odgovornim radom uspeva da odgovori na probleme koje opterećuju sve njene stanovnike".

- Činjenica je da je Vranje veliko gradilište i verujem da ćemo u narednom periodu imati još puno mesta na kojima ćemo graditi i obnavljati - kazao je.

Ukupna vrednost radova koje finansira Grad, iznosi oko 21 milion dinara, izvođač radova je firma „Crna Trava“ iz Leskovca, a planirano je da radovi budu završeni do proleća.

Prema rečima predsednika MZ Dubnica Vlastimira Aritonovića, obnovom Zadružnog doma sa površinom od 500 metara kvadratnih, gradsko rukovodstvo "još jednom je dokazalo da se stara o ravnomernom razvoju sela i grada".

Najnovije vesti