Posle 35 godina Vranjanac Antić odveo niški Radnički u Evropu

Donedavni trener i aktuelni predsednik vranjskog Dinama Dragan Antić Recko bio je taličan izbor za niški Radnički i posle pobede nad Napretkom iz Kruševca u petak uveče (4:1), uspeo da uvede Nišlije u evrotakmičenje, prvi put posle 1983. godine.

Antić je postao trener Radničkog pre oko dva meseca.

Rekordnih 12.360 gledalaca u Nišu svedočilo je novom istorijskom uspehu Radničkog, koji je posle 35 godina ponovo izborio plasman u kvalifikacije za evropska takmičenja.

Radničkom je na ruku išao i rezultat u Beogradu, gde je Partizan savladao Spartak sa 2:0, što je Nišlijama donelo povratak na željenu poziciju broj tri na tabeli i evropsku vizu.

Antić se posle pobede zahvalio igračima na izvanrednoj saradnji u poslednja dva meseca i poželeo sebi da mu se ostvari i druga velika ovosezonska želja - plasman vranjskog Dinama u Super ligu Srbije.

Antić je u svojoj igračkoj karijeri nosio dres Dinama, Radničkog i više evropskih klubova, među kojima je i nemački Augzburg.

Osim Dinama, Antić je do sada trenirao i nemački Spejer, kruševački Napredak, makedonski Ohrid, Bežaniju iz Beograda, te zaječarski Timok.

Najnovije vesti