Poslanici sa juga nisu se proslavili za skupštinskom govornicom u 2019.

Narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) iz opštine Bujanovac Nenad Mitrović govorio je ukupno dva puta u Skupštini Srbije tokom 2019. godine, pokazuju podaci portala Moj poslanik.

Mitrović je svoju "statistiku" popravio u drugoj polovini godine, s obzirom na to da je do jula bio jedan od najneaktivnijih predstavnika naroda, do tog momenta bez ijednog obraćanja u parlamentu.

Drugi poslanik iz bujanovačke opštine Fatmir Hasani, član Partije za demokratsko delovanje (PDD), bio je nešto aktivniji, tako što se njegov glas u Skupštini čuo ukupno 6 puta za godinu dana.

Bez obraćanja je ostao poslanik SNS-a iz Vranjske Banje i lider vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović.

Mitrović i Hasani, prema izveštajima o prihodima koje su podneli Agenciji za borbu protiv korupcije za angažman u parlamentu primaju 96.000, odnosno 105.000 dinara mesečno.

Slaviša Bulatović, poslanik SNS-a iz Vranjske Banje i lider vranjskih naprednjaka (prema imovinskoj karti iz avgusta 2019. mesečno u skupštini prihoduje 67.000), za godinu dana nije izustio ni reč, kao ni njegov stranački kolega iz Pirota Radmilo Kostić.

Još dvojica poslanika bez obraćanja su Nišlije Goran Ćirić i Dušan Milisavljević, članovi opozicione Demokratske stranke koja bojkotuje sednice Skupštine.

Najaktivniji poslanik sa juga Srbije u 2019. godini je niška naprednjakinja Jelena Kovačević Žarić sa ukupno 155 obraćanja.

Najnovije vesti