Poruka sa Dana brigade i slave Četvrte brigade KoV: Računajte na vojsku FOTO/VIDEO

Realizacijom aktivnosti civilno-vojne saradnje pokazujemo da organi vlasti i lokalno stanovništvo mogu da računaju na našu pomoć bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost i nastavljamo sa radom na već planiranim projektima u ovoj godini, rekao je u sredu u Vranju brigadni general Novica Petrović, komandant Četvrte brigade kopnene vojske, na obeležavanju Dana brigade i slave Sveti Atanasije Veliki.

Poželevši svima dobrodošlicu na svečanost, koja se proslavlja u čast pukovske slave Prvog pešadijskog puka Knjaza Miloša Velikog i u čast oslobođenja Vranja od Turaka, general Petrović je podsetio da su "istoriju XX veka obeležili ratovi".

"Naša vojska izvojevala je pobede u balkanskim ratovima, odlučno doprinela savezničkoj pobedi u Velikom ratu, učestvovala u antifašističkoj borbi u Drugom svetskom ratu i na kraju hrabro odgovorila na NATO agresiju na kraju 20. veka.

Neka njihova hrabrost i junačka dela budu i dalje svetionik koji nas vodi, a njihovo zalaganje i žrtva ostanu upamćeni kao ključni doprinos za očuvanje naše državnosti.

Saradnja sa lokalnim samoupravama Pčinjskog okruga i Gradom Vranjem tradicionalno je bila na veoma visokom nivou", konstatovao je komandant Četvrte brigade KoV.

Čestitajući Dan i slavu brigade, predsednik Privremenog organa Grada Vranja Slobodan Milenković naglasio je da su "poput naših hrabrih predaka i pripadnici 4. brigade Kopnene Vojske Srbije primer kako se svoja zemlja voli i čuva".

"Vaša prisutnost građanima Vranja i okoline pruža osećaj mira i spokoja.

Uz vas se osećamo sigurno i zahvalni smo vam na svemu što činite za naš grad.

U prethodnom periodu, vođeni iskusnim starešinama, uspešno ste izvršavali svaki zadatak.

Vojska je stub svake države, a mi kao lokalna samouprava ponosni smo na vas", istakao je Milenković.

Na kraju svečanosti, zaslužnim pojedincima i timovima, kao i civilima u službi 4. brigade Kopnene Vojske Srbije uručena su odlikovanja i priznanja.

Dan Četvrte brigade KoV obeležava se u spomen na 31. januar 1878. godine, kada je srpska vojska oslobodila Vranje od Turaka.

Najnovije vesti