Porodici iz Vranja bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće

Ugovor o kupoprodaji kuće u selu Gornji Neradovac, u okviru programa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na području Srbije, potpisan je u sredu u Gradskoj upravi Vranja sa porodicom Dunčić.

Ugovore je u ime grada Vranja, kao partnera u realizaciji ovog programa Ministarstva za brigu o selu, potpisao gradonačelnik Slobodan Milenković, sa korisnicima Marinom i Milanom Dunčić i vlasnicima predmetne nekretnine Dejanom Popovićem i Jovicom Mitićem.

Na osnovu Javnog poziva Ministarstva za brigu o selu bračni par Dunčić iz Vranja za kupovinu seoske kuće sa okućnicom dobio je 1,12 miliona dinara.

"Novi vlasnici nemaju pravo da otuđe kupljenu nekretninu narednih deset godina.

Ceo program Ministarstva za brigu o selu sprovodi se u saradnji sa jedinicama lokalnih samouprava koje vrše procenu tržišne vrednosti i proveravaju da li su regulisani imovinsko-pravni odnosi te nepokretnosti", navedeno je u saopštenju Službe za odnose s javnošću Grada Vranja.

U protekle dve godine iz ovog programa Ministarstva za brigu o selu na teritoriji grada Vranja 7 korisnika je dobilo nove domove, od 17 koliko se javilo na konkurs.

Podnosioci prijave na konkurs bili su bračni i vanbračni parovi, mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice i samohrani roditelji do 45 godina starosti koji su želeli da započnu svoj život na selu tako što će se osamostaliti iz roditeljskih domova ili iz gradova preći da žive na selo.

Javni poziv Ministarstva za brigu o selu za kupovinu seoskih kuća za ovu godinu otvoren je do 1. novembra.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...