Poraz surduličkih košarkaša u Beogradu: Žitko Basket - Radnik 78:77

Vranje - Košarkaši Radnika iz Surdulice izgubili su u Beogradu od ekipe Žitko Basketa, tesnim rezultatom 78:77 (poluvreme 35:34), u utakmici 3. kola Druge nacionalne lige Srbije.

Surdulički košarkaši nisu ponovili igru iz prva dva meča prvenstva kada su pobedili Radnički u Kragujevcu i Napredak iz Aleksinca u Surdulici.

Iako su igrali dosta slabije u odnosu na prve dve utakmice, imali su šansu da osvoje dva nova boda i protiv Žitko Basketa, ali su u poslednjoj akciji na utakmici bili smušeni i nisu uspeli da poentiraju.

Košarkaši trenera Milana Janjića nisu imali kontinuitet u igri u ovom meču, nego su igrali na mahove, pa su tako prednost u prvom poluvremenu od 29:22 uspeli da prokockaju do velikog odmora i dozvolili protivniku da napravi brejk od 13:6 i ode na pauzu sa košem prednosti.

Preslikana igra Surduličana viđena je i u drugom poluvremenu.

Ponovo dobar period igre u trećoj četvrtini i odlazak na odmor rezultatom 59:52 za izabranike trenera Janjića.

Tokom čitavog meča, ekipa Žitko Basketa igrala je zonski presing u odbrani za koji surdulički košarkaši nisu imali rešenje, pa je rezultat toga bio i 17 izgubljenih lopti igrača Radnika.

To je rezultiralo lošom igrom u četvrtom periodu utakmice, kada su domaćini poveli u poslednjim minutima utakmice sa 78:70.

Trojka Simovića i njegova dva ubačena slobodna bacanja, kao i dva poena Popovića doveli su Radnik na poen zaostatka 15 sekundi pre kraja meča.

Posle faula Nešića, igrač Žitko Basketa, Stepanović promašio je oba slobodna bacanja na devet sekundi pre kraja.

U napadu, jedan od najiskusnijih igrača Radnika Stanković pogrešno je dao loptu ka Simoviću i Mukanoviću i ona je završila van granica terena.

U ekipi Radnika najefikasniji je bio Marko Popović sa 28 poena, dok je kod Žitko Basketa Mitrović dao 17.

U narednom, 4. kolu u Surdulici će gostovati Beko iz Beograda.

S. Nikolić

Žitko Basket – Radnik 78:77
(18:21, 17:13, 17:25, 26:18)

Hala: Master
Gledalaca: 100
Sudije: Uskoković (Valjevo), Petronijević (Kragujevac), Erić (Kragujevac)

KK Žitko Basket: Mitrović 17 (1), Stepanović 8, Kovačević, Riznić 11 (1), Vesković 6, Derdemez 2, Vudragović 14 (3), Ivanović 5 (1), Đorđević 15 (3), Sorak, Mišković,Mišljenović

KK Radnik: Nešić 5 (1), Nikolov 7 (1), Stanković 12 (2), Popović 28, Mirović 7, Mukanović, Radulović 1, Milovanović , Katić, Bogdanović 6 (2), Nikolić, Simović 11 (1)


Igrač utakmice: Mitrović (Žitko Basket)

Poraz Morave

Košarkaši Morave iz Vladičinog Hana izgubili su u istoj ligi u Novom Sadu od ekipe Star rezultatom 93:66 (19:18, 24:16, 28:19, 22:13). Tokom cele utakmice domaća ekipa bila je u vođstvu i njihova pobeda nije dolazila u pitanje. Najefikasniji u redovima Stara bio je Arsović sa 20 poena, dok je kod Morave Sretenović ubacio 12. Morava ima skor od jedne jedne pobede i dva poraza i trenutno je na tabeli grupe A na deobi petog i šestog mesta sa 4 osvojena boda, koliko ima i Mladost iz Smederevske Palanke. U narednom, 4. kolu u Vladičinom Hanu će gostovati Joker iz Sombora.

Najnovije vesti