Poraz Surduličana na kraju sezone, Makarić prvi strelac Super lige VIDEO

Vranje - Surdulički Radnik svoju utakmicu poslednjeg kola Super lige u sezoni 2020/2021. odigrao je sa Čukarićkim na Banovom brdu i poražen je na ovom gostovanju sa 2:1 (2:0).

"Brđani" su dominirali u prvom delu igre i to krunisali najpre golom u 32. minutu preko Jovana Lukića, koji je pogodio posle centaršuta Nikole Ćirkovića i slabe intervencije golmana Radnika Ranđelovića koji je bio "kratak" u skoku.

Samo tri minuta kasnije vezni igrač Čukaričkog Danilo Pantić ušao je posle dobrog prodora u kazneni prostor Radnika i duplirao vođstvo domaćih, a činilo se da je intervencija Ranđelovića i kod ovog gola postignutog poprilično iskosa bila upitna.

No, iskupio se u prvom delu drugog poluvremena sa nekoliko izvanrednih intervencija u momentima kada su domaćini imali zicer situacije.

Igra u drugom delu nije bila posebno zanimljiva sve do 72. minuta kada je za Surduličane pogodio Miloš Spasić, nakon centaršuta Makarića dajući nadu svom timu da bi možda mogao do boda.

Imali su Surduličani još par poluprilika, Makarić je jednom šutirao tik pored stative, ali je rezultat do kraja utakmice ostao nepromenjen.

Osim što je zauzeo izvanredno šesto mesto, najbolje u istoriji surduličkog kluba, Radnik ove sezone ima još jedan benefit - najboljeg strelca Super lige Milana Makarića, kome je posle utakmice sa Čukaričkim uručena Nagrada Slobodan Santrač, koja se dodeljuje igraču sa najviše pogodaka na kraju nacionalnog šampionata.

Makarić je sezonu završio sa 25 golova.

Uspeh vredan pomena iz tek završene sezone je i učešće Radnika u polufinalu Kupa Srbije gde je poražen od šampiona države Crvene zvezde.

Čukarički – Radnik 2:1 (2:0)

Strelci: 1:0 – Lukić u 32, 2:0 – Pantić u 36, 2:1 – Spasić u 73. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Novica Anđeloski. Pomoćnici: Goran Beljin i Pavle Piper. Žuti karton: Kovač (Čukarički).

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Tanasijević, Mijailović, Čolović (od 62. Ergelaš), Drezgić, Spasojević (od 62. Baić), Ćirković (od 50. Rogan), Pantić (od 62. Grgić), Kovač (od 50. Petković), J. Lukić.

RADNIK: Ranđelović, Radmanovac, Stevanović, Bogdanovski (od 46. Subotić), V. Lukić (od 46. Milovanović), Makarić, Stamenković (od 49. Bainović), Oreščanin, Biber, Stojanović, Spasić (od 80. Sulejman).

Najnovije vesti