Pop Karusel emitovan direktno iz Vranja

Ekipa Radio Beograda u Vranju je promovisala četiri nova kanala nacionalne medijske kuće, a iz prostorija Info centra Turističke organiuzacije Vranje (TOV) uživo je emitovana kultna emisija "Pop karusel".

Četiri nova kanala na RTS planeti, predstavljena na centralnom gradskom šetalištu u Vranju, su Pletenica, kanal narodne muzike, Rokenroler, kanal pop i rok muzike, Džuboks, program sa evergrin muzikom i Vrtešku, dečiji kanal.

Održana je i prezentacija fonoteke Radio Beograda, jedna od najbogatijih zvučnih kolekcija u ovom delu Evrope.

Prostorije Turističkog info centra TOV-a pretvorene su u improvizovani studio iz koga je uživo emitovana emisija "Pop karusel", urednice i voditeljke Katarine Epštajn.

Miloš Stoiljković i Ana Kostić, u ime domaćina, slušaocima su predstavili Vranje, turističke potencijale, njegovu istoriju, kulturu i gradske manifestacije.

O onome šta se u Vranju radi i planira govorila je gradska većnica za kulturu Zorica Jović.

Najviše je bilo reči o vranjskoj gradskoj pesmi, kulturnom blagu sa Nacionalne liste nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije.

O vranjskoj muzici, pevačima i pesmopojcima i pričama o nekim od čuvenih pesama, nadahnuto je govorio pevač Branimir Stošić Kace, uz pomoć svoje koleginice Danke Stojiljković, urednice kanala Pletenica.

Gosti emisije su bili Stefan Milanović iz vranjske grupe "Mud Factory" i Dejan Ristić, novinar OK Radija i nekadašnji muzički urednik Radio Vranja.

Tokom snimanja i emitovanja radijske emisije dogodilo se i direktno uključenje u emisiju "Ovo je Srbija" RTS 1 i to zahvaljujući izveštavanju dopisništva RTS-a iz Vranja.

"Pop karusel" Prvog programa Radio Beograda, realizovan u Vranju, može se preslušati ako kliknete OVDE.

Najnovije vesti