Ponos Vranja: Nagrađeni đaci generacije - pogledajte ko su oni

Kada gledam sve vas znam da ne treba da brinem za budućnost našeg grada i naše države, jer vi ste ta pamet na koju računamo, ponosite se uspehom koji ste ostvarili kao što se mi ponosimo vama, izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković prilikom dodele nagrada đacima generacije osnovnih i srednjih škola u gradskom parku u ponedeljak, na Vidovdan.

On je, obraćajući se dobitnicima ovog značajnog priznanja, naglasio da je u proteklom periodu sa njihove strane bilo "mnogo truda, rada, volje, odricanja da bi se došlo do ovog momenta".

"Ovde bih izdvojio reč odricanje, jer kroz odricanje jačate svoj karakter i stičete veće samopouzdanje.

A, biće odricanja i u daljem školovanju, ali uvek imajte na umu da postoje viši cilj i interes, a to je znanje.

Dragi roditelji, uživajte u ovom trenutku, jer se trud vaše dece isplatio, jer su verovali u sebe, verovali u nauku", kazao je Milenković.

On je naglasio da će lokalno rukovodstvo u narednom periodu "kao i do sada podržavati mlade talente".

"Na vama je da ne zaboravite odakle potičete i gde ste stekli osnovno znanje, te da se sa velikim dostignućima vratite tamo odakle ste krenuli", dodao je Milenković.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović poručila je đacima "da budu ono što jesu - dobri učenici, takmičarskog i pozitivnog duha, da grabe napred i stiču znanje, jer jedino im znanje niko ne može oduzeti".

U ime nagrađenih zahvalila se Mihaela Milenković, đak generacije Gimnazije Bora Stanković.

Sve đake generacije Grad Vranje je nagradio biciklima i knjigama.

Najnovije vesti