Policija: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Bujanovcu

Muškarac (1970) iz okoline Bujanovca, osumnjičen da je u nedelju vatrenim oružjem jednu osobu ubio, a drugu ranio, uhapšen je po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, saopšteno je uz Policijske uprave u Vranju.

On se sumnjiči za krivična dela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Sumnja se da je on danas, oko 12 časova, u Ulici Karađorđa Petrovića u Bujanovcu hicima iz pištolja, za koji nije imao dozvolu, usmrtio jednu osobu, a drugu ranio, nakon čega je napustio lice mesta, ali ga je policija efikasnom akcijom pronašla i rasvetlila ovaj događaj.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju biće obavljena obdukcija tela preminulog od strane Zavoda za sudsku medicinu u Nišu - navode iz PU Vranje.

Protiv osumnjičenog je doneto rešenje o policijskom zadržavanju do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden navedenom tužilštvu.

Podsećanja radi, mlađi muškarac (36) iz Velikog Trnovca ubijen je u nedelju u centru Bujanovca, nedaleko od benzinske pumpe, dok je njegov otac ranjen u pucnjavi.

Nezvanično, do pucnjave je došlo ispred jedne trgovine.

Navodi se da je osumnjičeni iz Samoljice.

Prema glasinama motiv zločina navodno su neraščišćeni komšijski odnosi, dok je po drugoj verziji pre pucnjave došlo do svađe zbog parking mesta.

Najnovije vesti