Policija do 14. avgusta intenzivno kontroliše brzinu kretanja vozila

Vranje - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovode do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na kontrolu brzine kretanja vozila, saopšteno je iz MUP-a.

"Saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video nadzora i presretače, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

Napominjemo i da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj", navode iz MUP-a.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova još jednom apeluju na sve vozače "da poštuju ograničenje brzine kretanja" i naglašavaju da se od početka ove godine, "zbog neprilagođene brzine kretanja dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 osoba".

"Zbog toga je otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije.

Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine", navode iz MUP-a.

Ova akcija sprovodiće se u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Najnovije vesti