Policija će od petka do petka kontrolisati korišćenje pojasa i mobilnog

Vranje - Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, u periodu od 16. do 22. septembra na području cele Srbije.

"Akcija će biće usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Pored toga, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

"Uporedo sa ovom akcijom biće sproveden preventivni projekat "Roadpol Dani bezbednosti", koji će imati za cilj da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope.

U tu svrhu postavljena je internet prezentacija www.roadpolsafetydays.eu putem koje se građani mogu upoznati sa ciljevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise", navode iz MUP-a.

Iz ministarstva otkrivaju da je u poslednjih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

"Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo na mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju", piše u saopštenju MUP-a.

Najnovije vesti