Policajci treznili 270 vozača od početka godine

Čak 1.535 vozača, koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, isključeno je iz saobraćaja u prvih osam dana 2023, dok je čak 270 vozača zadržano u službenim prostorijama na trežnjenju, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, saopšteno je iz MUP-a.

U službenim prostorijama zadržano je, takođe, 68 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, dodaje se.

U tekstu saopštenja piše da su pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a, tokom akcije pojačane kontrole koja se sprovodi s ciljem očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom praznika, kontrolisali više od 85.000 vozila i otkrili 19.451 prekršaj.

Tako je 320 vozača sankcionisano zbog nepropisnog preticanja, 798 zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 2.708 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 8.251 vozač zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Pripadnici saobraćajne policije su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 12 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, od kojih su njih sedam upravljali vozilom brzinom većom od 200 kilometara na čas.

Uprava saobraćajne policije akciju pojačane kontrole saobraćaja sprovodiće do 15. januara ove godine.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima", piše na kraju saopštenja.

Najnovije vesti