Policajac Tasić van dužnosti i goloruk sprečio pljačku zlatare FOTO

Policajac Boban Tasić izjavio je za Vranje News da nijednog trenutka nije razmišljao da krene u akciju kada je čuo lomljavu stakla na izlogu zlatare i video pljačkaša kako pokušava da pobegne sa lica mesta, nakon pokušaja pljačke zlatarske radnje koja se dogodila u utorak uveče u centru Vranja.

- Bio sam sa suprugom i detetom u gradu, nisam se nalazio na dužnosti.

Međutim, kada sam video šta se dešava, nisam časio ni časa da reagujem i sprečim pljačku.

Smatram da je dužnost policijskog službenika da reaguje u ovakvim slučajevima i kada nije na dužnosti, što sam ja i učinio - kaže ovaj policajac iz Vranja zaposlen u Policijskoj stanici Bujanovac, koja radi u sklopu Policijske uprave u Vranju.

Njemu su u savladavanju pljačkaša pritekli u pomoć pripadnici Saobraćajne policijske ispostave za grad Vranje Srđan Karavelić i Nenad Petrović koji su u blizini mesta na kome je pokušana pljačka obavljali dužnost redovnog regulisanja saobraćaja.

Oni su takođe čuli lomljavu stakla na izlogu zlatare i, kako su objasnili, hitro reagovali i pomogli Tasiću u savladavanju osumnjičenog.

Podsećanja radi, u utorak predveče dogodio se pokušaj pljačke zlatarske radnje preko puta kompleksa zgrada "Lepa Brena" u centru Vranja oko 18.30 časova.

Pokušaj pljačke izvela je jedna osoba iz Vranja (1989) razbijanjem izloga zlatarske radnje sa spoljne strane u vreme dok je na tom potezu veliki broj ljudi, a sve radnje otvorene.

Osumnjičeni je tom prilikom uzeo deo vrednog nakita i dao se u beg, ali je brzom reakcijom policije uhvaćen i priveden.

Nakit je vraćen vlasniku.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti priveden nadležnim državnom tužilaštvu, saopštavaju iz policije.

Najnovije vesti