Polemika Arsića i Mitrovića u vezi sa zapošljavanjem na naplatnoj rampi

Vranje/Bujanovac - Većnik opštine Bujanovac i regionalni koordinator Narodne stranke (NS) Saša Arsić izjavio je da je za rad na novoj naplatnoj rampi "Bujanovac Sever", kod Srpske kuće, zaposleno petnaestak novih radnika među kojima nema nijednog meštanina bujanovačke opštine, već se radi o stanovnicima Trgovišta, Vladičinog Hana i Surdulice, piše portal Bujanovačke.

Ove navode demantovao je narodni poslanik i šef bujanovačkog SNS-a Nenad Mitrović, rekavši da nije bilo nikakvog novog zapošljavanja već da na naplatnoj rampi rade ljudi koji su posao dobili još prošle godine.

- Imam pouzdane informacije da su JP Putevi Srbije na novoj rampi zaposlili ljude iz Trgovišta, Vladičinog Hana, Surdulice, dok za Bujanovčane nije bilo mesta.

Da bi to prikrili prebacivali su radnike sa jedne na drugu naplatnu rampu tako da se vidi da ima i Bujanovčana među radnicima na novoj naplatnoj rampi, međutim, činjenica je da je oko 15 novih radnih mesta bilo rezervisano za sve osim za stanovnike opštine Bujanovac – kaže Arsić za Bujanovačke.

On je pitao poslanika Mitrovića da li tako bujanovački naprednjaci planiraju da vode lokalnu samoupravu.

- Pošto je on menadžer u Bujanovačkoj banji pitam ga da li bi tako naprednjaci upravljali i opštinom, zapošljavajući sve osim meštana, pa čak i pored lokalaca članova njihove stranke – rekao je Arsić.

Mitrović je odgovorio da se lako može proveriti ko radi na naplatnoj rampi Bujanovac Sever, otvorenoj 5. maja.

- Nijedan novi radnik nije primljen.

Tamo su raspoređeni radnici koji su u radnom odnosu u JP Putevi Srbije još od 3. juna prošle godine – kategoričan je narodni poslanik.

Bujanovačke podsećaju da je i prilikom otvaranja naplatne stanice Bujanovac centar bilo problema jer među zaposlenima nije bilo Albanaca.

Iz JP Puteva Srbije nije bilo odgovora na pitanja Bujanovačkih o eventualnim novim zapošljavanjima na novoj naplatnoj rampi do momenta objavljivanja teksta.

Najnovije vesti