Poledica: Naknadna prijava za licencu FK Inđija ne može biti predmet rasprave

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica izjavio je, apropo najava da će se FK Inđija tek licencirati za takmičenje u Super ligi Srbije u fudbalu, da je Pravilnik o licenciranju klubova jasan i da su po njegovim odredbama pijave sa sezonu 2019/2020. mogle da se podnesu samo do 15. januara ove godine.

- Ako dobro tumačim Pravilnik, logično mi je da prijave klubova koji bi da naknadno podnesu licencu za takmičenje ne treba da budu predmet rasprave - napisao je Poledica na svom Twitter nalogu.

Poledica je uz svoj tvit priložio kopiju člana 22 Pravilnika o licenciranju klubova u kome se kaže da "klubovi, članovi Super i Prve lige, prijave za učešće u takmičenju Super lige, odnosno za dobjanje licence, podnose Sektoru za pravne, opšte i poslove licenciranja do 15. januara tekuće godine za narednu takmičarsku sezonu".

- Prilikom podnošenja zahteva za dobijanje licence, na tekući račun FSS-a uplaćuje se taksa u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, pojašnjava se pravilnikom koji citira Poledica.

Dokumentacija Inđije pod lupom

Fudbalski klub Inđija ne bi trebalo da bude problema da se ponovo, posle devet godina, takmiči u domaćoj fudbalskoj eliti, pišu Večernje novosti. Sedmočlana Komisija za licenciranje klubova, sa Ljubom Simićem na čelu, trebalo bi ovih dana da se sastane u Beogradu i pregleda obimnu dokumentaciju koja mora striktno da bude u skladu sa Pravilnikom o licenciranju FSS za takmičenje u Super ligi. Taj pravilnik podrazumeva ispunjenje pet osnovnih kriterijuma: sportskih, infrastrukturnih, personalno-administrativnih, pravnih i finansijskih. Prema poslednjim informacijama Inđija će se pred ovom komisijom FSS pojaviti sa uverljivim dokazima da ispunjava sve uslove za Superligu Srbije, pišu Novosti. Fudbaleri Inđije su u dramatičnom dvomeč baražu sa Dinamom iz Vranja izborili plasman u Super ligu (3:0, 0:2). Pre dva dana predsednik vranjskog Dinama Dragan Antić Recko izjavio je na konferenciji za medije da "Inđija još nije podnela zahtev za dobijanje licence za Super ligu" i da to Dinamu ostavlja nadu da može da ostane superligaš.

Najnovije vesti