Pokušaj kupovine glasova u Bujanovcu, intervenisala policija

VRanje/Bujanovac - Na biračkom mestu broj 52 u Osnovnoj školi Naim Frašeri intervenisala je policija posle incidenta koji je pretio da kulminira fizičkim obračunom zbog, kako javlja portal Bujanovačke, kupovine ili pokušaja kupovine glasova od strane jednog člana biračkog odbora.

Bujanovačke pišu da od izvora na licu mesta saznaju da je član biračkog odbora navodno "uhvaćen na delu malo dalje od biračkog mesta dok je građanima nudio novac da glasaju za jednu izbornu listu koja učestvuje na lokalnim izborima".

- Nakon toga je jedan od prisutnih pokušao da prekine izborni proces i rastera građane koji su se zatekli na biračkom mestu - navodi se u tekstu.

Predsednik biračkog odbora Fatmir Aslani rekao je u izjavi za bujanovački potal da je "došlo do manjeg incidenta".

- Jedan građanin se pobunio zbog nečega što se dešavalo napolju, ali mi nismo nadležni za dešavanja van biračkog mesta.

Počeo je da viče da je glasanje završeno i pokušao je da otera birače iz romske zajednice koji su se ovde zatekli, međutim, situacija se brzo smirila i proces je nastavljen – rekao je Aslani.

Pojedini građani koji su pristizali na glasanje preneli su ovom portalu da jedna grupa "agitatora" u susednoj ulici, navodno, takođe nudi novac za glas za određenu izbornu listu.

Na ovom biračkom mestu glasa 1.127 meštana, uglavnom iz naselja "Jaćima Đošić", a u školi se nalazi i biračko mesto 53, na kojem nije bilo incidenata.

Najnovije vesti