Pokret Srce: SNS godine koje su pojeli skakavci

Iz Gradskog odbora Pokreta Srbija Centar (Srce) u Vranju u četvrtak su saopštenjem kritikovali rad vranjskih naprednjaka i aktuelnog gradonačelnika Slobodana Milenkovića.

Saopštenje prenosimo u celini.

"Na današnji dan, pre tačno 7 godina, Vranje je dobilo novog gradonačelnika, ortopeda Slobodana Milenkovića, kadra SNS-a.

Njegovo gradonačelnikovanje se najbolje može opisati u kontekstu naslova romana jednog od najznačajnijih pisaca naše književnosti, Borislava Pekića Godine koje su pojeli skakavci.

Te 2016. na čelo grada došao je lekar čije su se stranačke, napredne kolege, obrušile na javna preduzeća, ustanove i gradsku kasu, grđe nego što su to učinili skakavci u Egiptu, kao kazna faraonu u doba Mojsija, opisana u Bibliji.

Najezda naprednjačkih kadrova poput crnog oblaka nadvila se nad vranjskom kotlinom.

Formalni, ali ne i stranački centar moći, pozicioniran u kabinetu gradonačelnika, tačno 7 godina pustoši sve što se u Vranju opustošiti može.

Dugovanja pojedinih javnih preduzeća i ustanova mere se milionima evra, a ista su prepuna stranačkih kadrova koji sem pripadnosti SNS-u uglavnom nemaju apsolutno nikakve kompetencije.

Uništeno je obrazovanje, zdravstvo, sudstvo, kultura, sport, gradska infrastruktura i sve ostalo čega su se lokalni naprednjaci dotakli.

Gradske ulice izgledaju kao poprište sukoba zaraćenih strana u Bahmutu, a nakon svake kiše gradsko šetalište postaje leglo mrtvih pacova, koji ponekad danima ne budu uklonjeni, i tako iznova nakon svake kiše.

Najtužnija je činjenica utvrđena i poslednjim popisom stanovništva, Vranje se pred našim očima gasi, ogroman broj ljudi, uglavnom mladih, u potrazi za boljim životom napušta grad, a okolna sela plaćaju najveći danak.

Naprednjačka klika, uz sufliranje koalicionih partnera zadovoljenih mrvicama, oličena u gradonačelniku i njegovim satrapima, ne ostavlja nijednu sferu života na lokalu pošteđenu.

Sve je to naprednjački plen.

A pitanjem gradske rasvete, vredne 4 miliona evra, ćemo se posebno baviti, to će za Vas gradonačelniče, biti jako nezgodna tema...

Mi iz pokreta SRCE Vranje, pitamo Vas, da li osećate bilo kakvu odgovornost za uništene živote hiljade ljudi u ovom gradu, osiromašene i ponižene, za vreme Vašeg stolovanja, pitanje je naravno retoričko.

Kada bi se uspeh jednog gradonačelnika merio stanovima u Beogradu na vodi, apartmanima u Grčkoj, stanovima u Vranju, penthausima sa bazenima, brojem zaposlenih rođaka, devizama, odlascima službenim kolima na more...

Vi biste gradonačelniče Milenkoviću, bili najuspešniji gradonačelnik u istoriji Vranja", piše u saopštenju Pokreta Srce u Vranju.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...