Pojačane mere odbrane od poplava u Trgovištu

Vranje - Opštinski štab za vanredne situacije u Trgovištu, u saradnji sa JP Srbija vode, pojačao je aktivnosti na odbrani i zaštiti imovine i građana od mogućih poplava, saopštio je načelnik štaba Aleksandar Nastasović za portal Danasa.

Poslednjih dana na području Trgovišta zabeležene su veće količine padavina koje su uticale na rast nivoa reke Pčinje i njenih pritoka, zbog čega su pojačane mere nadzora nad svim vodotokovima na području ove opštine.

Iz Opštinskog štaba su rekli da se "intezivno nadgledaju svi lokalni putni pravci zbog mogućeg pojavljivanja odrona i izlivanja lokalnih pritoka reke Pčinje".

"Radimo na nadzoru puteva, kako bi smo njihovu prohodnost održali na maksimumu i omogućili zdravstvenim radnicima da nesmetano obilaze seooska domaćinstva na području naše opštine", precizirao je Nastasović.

Iz štaba su najavili da uz maksimalno angažovanje svih lokalnih komunalnih službi neće dozvoliti da se ponovi situacija iz 2015.godine kada su usled izlivanja reke Pčinje dve osobe izgubile život, a imovini građana pričinjena velika materijalna šteta.

Najnovije vesti