Pojačana kontrola saobraćaja u vreme obeležavanja Dana državnosti

Vranje - Pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju, s obzirom da se zbog državnog praznika - Dana državnosti - očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima u našoj zemlji naredne sedmice, sprovešće pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a.

Aktivnosti u kontroli saobraćaja biće usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja, u prvom redu upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenje brzine, nepropisno preticanje i nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

"Iz Uprave saobraćajne policije apeluju na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.

Skrećemo pažnju da je od početka ove godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 45, a povređena su 1.334 učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju MUP-a.

Na meti i vozači kamiona i autobusa

Međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila, sprovešće pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a od ponedeljka 13. do nedelje 19. februara. Tokom akcije, koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija usmeravaće patrole prvenstveno na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

"Poseban akcenat biće na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa", upozoravaju iz MUP-a.

Najnovije vesti

Foto V.N. Na prodaju opel astra FOTO »

Prodajem automobil "opel astra".Godište 2003, 1.600 kubika, 74 kW, benzinac.Maksimalno očuvana, utegnuta, registrovana d...