Pogledajte program obeležavanja 31. januara - Dana grada Vranja

Program manifestacije povodom obeležavanja 31. januara - Dana grada Vranja - usvojen je u sredu na sastanku Organizacionog odbora.

Obeležavanje ovog značajnog datuma počeće u petak 26. januara, proslavom Dana oslobođenja Vranjske Banje.

U nedelju 28. januara planiran je tradicionalni marš do Osatice, Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine od 9 časova.

Za sve zainteresovane organizovan je autobuski prevoz, a polazak je u 8.30 časova ispred zgrade Gradske uprave.

U utorak 30. januara u 9 časova biće organizovan prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, a u 13 sati u Galeriji Narodnog muzeja otvaranje izložbe Sarajevski atentat – istorijski kontekst u svetlu dokumenata arhiva Bosne i Hercegovine.

Tog dana, u nastavku programa, planirana je promocija knjige Sarajevski atentat – povratak dokumentima, autora dr Miroslava Perišića, direktora Državnog arhiva Srbije.

Istog dana u 15 časova, u kamernoj sali Pozorišta Bora Stanković biće uručene nagrade autorima najboljih radova pristiglih na literarni konkurs sa temom Pismo mome pretku – imao si se za šta roditi i boriti.

U istom prostoru od 18 časova biće otvorena izložba Larus argentatus dr Vere Cenić i promovisana publikacija Katalog Legata Vere Cenić u vranjskoj Biblioteci, autorki Jasmine Knežević i Aleksandre Antić.

Istog dana od 20 sati u velikoj sali pozorišta planirana je svečanost proglašenja pobednika Najbolji u vranjskom sportu.

Na sam Dan grada 31. januara, u 10.30 sati biće položeni venci i cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka – Čita Mita, a od 14 sati u velikoj sali vranjskog teatra planirana je Svečana akademija na kojoj će biti uručena priznanja 31. januar.

Najnovije vesti