Pogledajte koje akreditovane obuke nudi Narodni univerzitet

Na Narodnom univerzitetu (NU) u Vranju može se pohađati akreditovana obuka, zaključenja ugovora za zanatsko zanimanje kao i provera stručne osposobljenosti, saopšteno je iz ove javne ustanove.

"Akreditovane obuke koje oragnizujemo namenjene su licima koja nemaju iskustva u radu na željenim poslovima, prilikom zaključenje ugovora za zanatsko zanimanje polaznik sam bira poslodavca kod koga će obaviti stručnu praksu u trajanju od godinu dana, dok je provera znanja namenjena licima koja već poseduju znanja i veštine potrebne za rad.

Akreditovane obuke: baravar-zavarivač, stolar, nega starih i nemoćnih lica, pripremanje i kuvanje hrane, molersko-farbarski radovi, tesar, usluživanje gostiju hranom i pićem, izvođenje zidarskih radova.

Oblasti za proveru znanja: ugostiteljska strka, elektro-tehnička struka, građevinska struka, tekstilstvo i kožarstvo, mašinsko-energetska struka, stari zanati, drvoprerađivačka struka, struka ličnih usluga, gumarska struka, mašinska struka, zdravstvena struka, trgovinska struka, prehrambena struka", saopštavaju sa NU.

Najnovije vesti