Podvig vranjskog zonaša protiv lidera: Nebeski anđeli - Žitorađa 1:0

Nebeski anđeli iz Vranja iznenadili su Žitorađu, lidera na tabeli fudbalske Zone jug, i pobedili je sa 1:0 (1:0), u utakmici 8. prvenstvenog kola koja je odigrana na Stadionu Baze Jug.

Strelac jedinog gola za Vranjance bio je Aleksandar Radivojević u 35. minutu.

Pobeda anđela je utoliko značajnija ako se zna da su od 37. minuta ostali sa igračem manje, zbog isključenja Dušana Strahinjića posle dva preoštra starta.

Dodatni značaj trijumfu daje činjenica da je Žitorađa u dosadašnjih sedam kola imala sedam pobeda.

"Potpuno zasluženo naneli smo prvi poraz lideru na tabeli u ovoj sezoni, još sa igračem manje.

Pred sam kraj utakmice imali smo tri kolosalne prilike, pa je rezultat mogao da bude i ubedljiviji", kaže za Vranje News Branimir Stošić, trener Nebeskih anđela.

Prvim porazom koji su naneli lideru, Nebeski anđeli probili su se na treće mesto tabele Zone Jug sa 13 bodova, a ispred njih su samo Žitorađa sa 21 i Plantaža iz Donjeg Stopanja sa 16 (sa kojom su anđeli odigrali nerešeno 1:1 pre dva kola na svom terenu).

Od ostalih ekipa iz Pčinjskog okruga, u subotu je igrala samo preševska Lugina, debitant u ovom rangu takmičenja, koja je u derbiju začelja poražena od Grackog na gostovanju u Starom Gracku sa 4:0.

Ostala tri tima iz okruga odigraće svoje utakmice u nedelju.

Ternoci će u Velikom Trnovcu dočekati Plantažu, OFK Alakince će gostovati Slogi u Leskovcu, a SFK Morava iz Vladičinog Hana igraće takođe meč na gostovanju protiv Radana u Lebanu.

Najnovije vesti