Podeljeno 135 auto sedišta za novorođene bebe u Vranju

Sto trideset pet auto sedišta za bebe uručena su roditeljima u ponedeljak, u okviru programa Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja.

Ovim povodom održano je predavanje o njihovoj pravilnoj upotrebi.

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković naglasio je da tri godine zaredom Grad Vranje poklanja auto sedište svakoj novorođenoj bebi.

"Svega ovoga ne bi bilo da nije podrške Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Tehničke škole u Vranju i razumevanja gradskog rukovodstva.

Rukovodstvo grada je prepoznalo problem i podržalo predloge struke, tako da smo mi danas jedna od retkih lokalnih samouprava koja dodeljuje auto sedišta svakoj novorođenoj bebi", naglasio je Tričković.

Iznoseći statističke podatke o stradanju dece u saobraćaju, pre svega u putničkim automobilima, Veljko Ćurčić iz republičke Agencije za bezbednost saobraćaja kazao je da se "vrlo često dešava da su dečja auto sedišta nepravilno montirana, a samim tim i nebezbedna".

Upravo iz tog razloga roditelji su imali priliku da prisustvuju prezentaciji pravilnog montiranja i upotrebe sedišta za decu, u okviru prezentacije koju je održala Marijana Jovanović.

U ponedeljak su podeljena auto sedišta za bebe rođene u periodu od 1. januara do 31. marta ove godine.

Najnovije vesti