Podeljene sadnice u okviru projekta Posadi svoj hlad

U okviru projekta "Posadi svoj hlad" u petak je u Vranju podeljeno 100 sadnica belog jasena obrazovnim ustanovama i građanima koji su bili zainteresovani da se priključe akciji.

Vranje je jedan od gradova u Srbiji koji se zahvaljujući inicijativi naših građana uključio u realizaciju ovog projekta, rekla je ovom prilikom zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

- Ovo je još jedan dokaz da lokalna samouprava vodi računa o onome što je najbitnije, a to je zaštita životne sredine.

Treba naglasiti da su sadnice za naše sugrađane nabavljene zahvaljujući sponzorima sa teritorije grada.

Ovo je prva u nizu akcija koje će se organizovati sa ciljem podizanja ekološke svesti građana.

Na ovaj način grad će dobiti još više zelenih površina i još više hladovine, baš kao što i sam naziv projekta kaže Posadi svoj hlad - istakla je Jović.

Po rečima gradskog većnika Nebojše Stamenkovića cilj ovog projekta je da se podelom sadnica belog jasena utiče na svest građani o neophodnosti povećanja svesti o očuvanju životne sredine.

- Od 100 sadnica koje smo podelili 10 odsto namenjeno je školama i predškolskoj ustanovi u Vranju - rekao je Stamenković.

Građanima su dostavljena i uputstva za sadnju, dok su se na samim sadnicama nalazile vezice sa logotipom donatora, kao i praznim delom za upisivanje datuma sadnje i imena lica koje je posadilo "svoj hlad".

Projekat je usaglašen sa ciljevima definisanim u pretpristupnom Poglavlju 27, kao i sa ciljevima svetske akcije "Trillion Trees" Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, u kojoj je organizacija Posadi svoj hlad partner za održiva ekološka rešenja u republici Srbiji.

Ovaj projekat je usaglašen i sa evropskim Zelenim planom u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije uz podršku brojnih institucija.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...