Pobede Mineralca i Levosoja u derbi susretima Pčinjske okružne lige

Vranje - Minimalnom pobedom od 0:1 nad BSK-om u Bujanovcu ekipa Mineralca iz Vranjske Banje zadržala je lidersku poziciju na tabeli Pčinjske okružne lige u fudbalu.

U drugom derbiju 9. kola ovog ranga takmičenja FK Pavlovac je kao domaćin poražen od ekipe Levosoja sa 0:1.

Pobedu, i to nad Čelikom iz Belog Polja, u ovom kolu ostvario je i Radnički 2021 iz Vranja, ekipa koja se od ove sezone, nakon desetogodišnje pauze, vratila takmičarskim utakmicama.

Vranjanci su prekinuli seriju loših rezultata kao domaćini i u pravoj prvenstvenoj utakmici, sa mnogo borbe, dobrih poteza i čak četiri crvena kartona (po dva sa obe strane), uspeli da ostvare pobedu.

Radnički je promašio i penal, a viđeni su sjajni golovi.

Het-trik postigao je napadač Vranjanaca Ivan Stoilković, a četvrti gol dao je Aleks Ajetović.

"Za ovu pobedu najzaslužnija je naša fantastična publika koja je bila uz tim od početka do kraja utakmice i nosila igrače u ovom napetom i teškom meču", poručili su iz FK Radnički.

U ostalim utakmicama ovog kola Lugina je kao gost sa 0:3 savladala FSU Južnu prugu u Stublu, a Vihor je kao domaćin u Žbevcu deklasirao Mladost iz Suvojnice sa 3:0.

Slobodna je u ovom kolu bila ekipa Mladost iz Bosilegrada, do prošlog kola lider na tabeli.

Mineralac je posle 9. kola prvi na tabeli sa 19 bodova, prati ga Levosoje sa 17, a Mladost iz Bosilegrada i Lugina na trećem i četvrtom mestu imaju po 16 bodova.

Vranjski Radnički je sedmi sa 10 bodova.

Narednog vikenda na programu će biti utakmice desetog prvenstvenog kola u okviru kojeg će u Bosilegradu derbi odigrati domaća Mladost i Pavlovac.

Vranjski Radnički imaće dobru priliku da dodatno popravi stanje na tabeli na gostovanju poslednjeplasiranoj FSU Južna pruga koja ima samo jedan bod.

U ostalim utakmicama sastaće se Lugina - Mladost (S), Mineralac - Vihor i Levosoje - BSK.

Slobodan će biti Čelik.

Najnovije vesti